Optik sektörü İzmir’de buluşacak
Optik sektörü İzmir’de buluşacak
Optic World İzmir Fuarı, 27–29 Mart’ta Fuar İzmir’de kapılarını açacak. Sektör profesyonelleri yeni iş birlikleri için buluşacak.
HABER MERKEZİ / Optik sektörünün önemli buluşmalarından Optic World İzmir Fuarı, 27–29 Mart tarihlerinde üçüncü kez düzenlenecek. Fuar İzmir’de gerçekleşecek organizasyon, üreticilerden perakendecilere kadar geniş bir katılımcı kitlesini ağırlayacak. Yeni sezon öncesi ticari iş birliklerinin güçlendirilmesi hedeflenirken, fuarda optik ürünler ve yeni teknolojiler sergilenecek. 5 bini aşkın profesyonel ziyaretçinin katılımı bekleniyor.
Optik sektörünün önemli organizasyonlarından biri olan Optic World İzmir – Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, 27–29 Mart tarihleri arasında üçüncü kez İzmir’de düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek fuar, sektör profesyonellerini bir araya getirecek.
Sektör profesyonelleri İzmir’de buluşacak
Sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak fuar; üretici firmalar, distribütörler, perakende temsilcileri ve sektör çalışanlarını aynı çatı altında toplayacak. Organizasyon kapsamında yapılacak ikili iş görüşmeleriyle yeni ticari bağlantıların kurulması ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Üçüncü yılında daha geniş bir katılımcı ve ziyaretçi kitlesine ulaşması beklenen fuar, optik sektöründe bölgesel ölçekte önemli bir buluşma noktası olmayı sürdürecek.
Geniş ürün yelpazesi sergilenecek
Fuar kapsamında gözlük çerçeveleri, güneş ve sporcu gözlükleri, koruyucu gözlükler, optik camlar ve kontakt lensler sergilenecek. Ayrıca optometrik ve oftalmolojik ölçüm, tanı ve tedavi cihazları da ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.
Optik atölye ve laboratuvarlara yönelik makine ve ekipmanlar, yedek parçalar, bakım ürünleri ve aksesuarlar da fuarın dikkat çeken ürün grupları arasında yer alacak.
Yeni sezon trendleri vitrine çıkacak
Gözlüklerin sadece görme sağlığı için değil, aynı zamanda stilin önemli bir parçası haline geldiği günümüzde, yeni sezon koleksiyonları da fuarda sergilenecek.
Sürdürülebilir malzemeler, oversize ve kemik çerçeve tasarımları ile pastel tonlardaki camlar bu yılın öne çıkan trendleri arasında yer alacak. Sergilenecek koleksiyonların 2026 yaz sezonu ve 2027 moda eğilimlerine ışık tutması bekleniyor.
Söyleşi ve akademik programlar düzenlenecek
Fuar kapsamında düzenlenecek söyleşi ve panellerde sektör temsilcileri, akademisyenler ve uzman isimler bir araya gelecek.
Programlarda miyopi başta olmak üzere görme sağlığına ilişkin güncel gelişmeler, optik sektöründeki yenilikler ve teknolojik çözümler ele alınacak. Ayrıca optisyenlik mesleği, mağaza yönetimi ve dijitalleşmenin sektöre etkileri de değerlendirilecek.
5 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor
Geçtiğimiz yıl 47 şehir ve 28 ülkeden toplam 4 bin 426 profesyonel ziyaretçinin katıldığı fuarın, bu yıl daha geniş bir katılımcı profiline ulaşması hedefleniyor.
Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Doğu başta olmak üzere birçok bölgeden ziyaretçi beklenen organizasyonda, 200’den fazla yabancı alıcının yer alması planlanıyor. Toplamda 5 bini aşkın yerli ve yabancı sektör profesyonelinin fuara katılması öngörülüyor.

İzmir HABERİ
2) Ajanslardan gelen ya da bülten kaynaklı haberlerde sorumluluk haberi gönderen ajanslara ya da kurumlara aittir.
3) Siz de haberlerinizin yapılmasını istiyorsanız karsiyakalimgazetesi@gmail.com adresinden ya da iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

